Recept: snelle havermoutshake

Recept snelle havermoutshake

Voor ontbijten heb je nou niet eenmaal tijd. De kinderen moeten snel naar school, je bed ligt net even iets te lekker of je hebt een enorme to-do list klaarliggen, waardoor je liever meteen naar kantoor racet. Het ontbijt lijdt daar al snel onder en dat is zonde! Dit is namelijk de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam heeft behoorlijk wat uren ‘gevast’ in je slaap en je ontbijt dient dus eigenlijk weer als opstart voor je lichamelijke motor. Heb je geen tijd om je ontbijt klaar te maken? Maak dan deze eenvoudige havermoutshake. Je hoeft alleen maar alles bij elkaar te mikken, te mixen en hij kan zo to go mee! Dankzij het hoge vezelgehalte van de havermout heb je lang een verzadigd gevoel en zul je dus ook minder snel trek krijgen.

Dit heb je nodig voor 1 shake:

40 gram havermout
200 ml ongezoete amandel- of havermelk
2 dadels
1 banaan
1 theelepel kaneel

Zo maak je het klaar:

Heel simpel: meng alles met een staafmixer en eetsmakelijk!

Voedingswaarden voor het gehele recept:

Berekend op basis van havermelk

Kcal: 414
Koolhydraten: 80 gram
Vet: 4 gram
Eiwit: 9 gram

 

Leave a Reply