Recept: havermoutpannenkoeken

By 10 augustus 2018Recepten

Bij onze eigen Anja staan ze regelmatig op het menu: gezonde, vezelrijke pannenkoeken. Of het nou voor het ontbijt, de lunch of het avondeten is. Ze kunnen eigenlijk altijd wel! En doordat er havermout in dit recept is verwerkt, zit je lang vol en krijg je de nodige eiwitten binnen. Pannenkoeken eten wordt zo een stukje leuker :-).

Dit heb je nodig

  • 100 gram havermout/havermeel
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 3 scheutjes amandelmelk of havermelk
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 theelepels kaneel
  • Zonnebloempitten & pompoenpitten

Dit moet je doen

  • Gebruik je havermout? Gooi deze dan eerst in de blender om er havermeel van te maken.
  • Prak de bananen fijn
  • Mix de havermout, bananen, eieren, melk, bakpoeder en kaneel door elkaar
  • Schep de zonnebloem- en pompoenpitten erdoorheen
  • Bak de pannenkoeken zoals je normaal doet, bij voorkeur in kokosolie
  • Eet de pannenkoeken met een gezonde, lekkere topping. Denk aan vers fruit, een scheutje honing, kwark, gedroogde vruchten, kokosrasp, of smelt pure chocolade au bain-marie.

Leave a Reply