top of page
IMG_6339_jpg.jpeg

Frequently asked questions

Onze website doorlopen en alsnog een aantal vragen? Dat kan natuurlijk. Hieronder vind je onze Frequently Asked Questions met bijbehorende antwoorden. Staat jouw vraag & antwoord hier niet tussen? Vul dan gerust ons contactformulier in en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.


Be prepared to know everything! 
 

Hoe voelt een Pullz sessie? 
Je kunt het gevoel het best vergelijken met een spiermassage. Er gaat een trilling door je spieren die in eerste instantie aanvoelt als een lichte kriebel en langzaam steviger aanvoelt.

Hoe vaak moet je EMS trainen voor resultaat?
Afhankelijk van je doelstelling en ons advies kom je één of twee keer per week. Omdat een EMS training diep doorwerkt in de spieren is twee keer per week ook het maximum wat is toegestaan. Spieren moeten ook de tijd krijgen om te kunnen herstellen.

Tijdens de intake adviseren we wat het beste bij jou past. Naast het behalen van je doelen speelt natuurlijk ook mee wat voor jou haalbaar is en past in je agenda.

Is Pullz voor iedereen?
We bedienen een heel brede doelgroep van jong tot oud en van ongetraind tot topsporter. Mensen komen om sterker te worden, af te vallen, conditie op te bouwen, klachten te verminderen of om het bereikte resultaat te behouden.

Met welke blessure mag je trainen bij Pullz?
Voor veel mensen is de sportschool geen optie omdat bij een verkeerde uitvoering de klachten kunnen verergeren.

Omdat er bij Pullz geen sprake is van gewrichtsbelasting is dit de juiste  manier om ondanks blessures of klachten toch de spierkracht te op te bouwen. Daarbij is er altijd begeleiding aanwezig. Algemene stelregel is dat zolang je van de arts/specialist mag sporten, je ook EMS-sessies kunt doen.

Met onderstaande klachten mag jij ook gewoon trainen bij Pullz

 • Algemene rug-, nek- en schouderklachten

 • Bekkenbodemklachten

 • Artrose, Artritus, Reuma, Fybromyalgie, Diabetes 2

 • COPD

 

Heb je hartklachten, of klachten in het verleden gehad?

Je mag alleen trainen bij Pullz met toestemming van jouw arts. 

 

Ben ik te oud om te kunnen/mogen trainen bij Pullz?
Bij het ouder worden verliezen we sneller spier- en botmassa (sarcopenie, osteoporose). Bewegen wordt nu extra belangrijk!

Bij Pullz wordt de intensiteit afgesteld op je eigen niveau en is er geen sprake van gewrichtsbelasting. Dit maakt Pullz absoluut geschikt voor ‘ouderen’. Het maakt dan ook niet uit of er een fitte dertiger naast je staat. Juist die diversiteit maakt het trainen bij Pullz zo leuk en toch uitdagend!

Hoe ziet een training eruit? 

 • Je komt binnen bij Pullz Beverwijk en loopt naar de bar; een fijne plek waar je voor- of na de training gezellig kunt bijkletsen onder het genot van een kopje koffie of een eiwitshake.

 • Je wandelt door naar de kleedkamer en trek jouw eigen EMS zwarte onderkleding aan. Deze onderkleding zorgt er voor dat het vocht op de juiste plek blijft waardoor de elektroden beter geleiden. Te koop aan de bar voor € 59,95 

 • Vervolgens ga je naar de waterruimte om het speciale EMS pak nat te maken. Dit pak heeft pads die zorgen voor weerstand tijdens het trainen en zorgt voor een goede geleiding van de prikkels. 

 • Als het pak nat genoeg is trek je deze aan over jouw onderkleding. Zorg dat het pak goed strak aangetrokken is voor het beste resultaat.

 • In de lesruimte volg je een 20 minuten durende training die kan variëren van krachttraining tot cardio en van bokszak training tot Hiit. Deze trainingen wissel je gedurende de week af.

 • Je sport maximaal 3 keer per week en wij adviseren de combinatie tussen kracht en conditie te maken.

 • Vraag aan een trainer welke trainingen en combinaties qua schema het beste past bij jou.

 • Het is heel belangrijk om minimaal 48 uur tussen je trainingen te laten, dus elke dag trainen is geen optie. Daarnaast is het ook niet nodig want na een training werkt je vetverbranding nog 48 uur. Dit komt door de elektroden in het pak die veel dieper gaan dan tijdens standaard trainingen. 

Wat is de opzegtermijn van het abonnement bij Pullz? 
Bij Pullz heb je een volledige maand opzegtermijn gerekend van de maand waar je inzit. Dat betekent dat je abonnement het einde van de volgende maand afloopt. Dus geen abonnementen waar je jaren aan vast zit

Is Pullz onderkleding verplicht ? 
Bij Pullz is het verplicht om speciale onderkleding te dragen.
Deze onderkleding zorgt er voor dat het vocht op de juiste plek blijft waardoor de elektroden beter geleiden. Te koop aan de bar voor € 59,95 

Abonnement

Bij Pullz kan je kiezen voor een abonnement voor 1 keer per week of voor 2 keer per week. Jouw abonnement wordt betaald via een automatische incasso waarvoor jij toestemming geeft bij aanmelding. Deze incasso stopt na verloop van de opzegtermijn. 

Flexibel abonnement

Bij Pullz krijg je elke 4 weken nieuwe lessen (credits). Elke les kost jou één credit. Mocht je lessen missen dan spaar je deze op en kan je die natuurlijk inhalen. Het inhalen van jou lessen in alleen mogelijk zolang jouw abonnement actief is. Heb jij jouw abonnement opgezegd en is deze verlopen? Dan is het inhalen ook niet meer mogelijk. 

Wisselen van abonnement vorm

Het is altijd mogelijk om jouw abonnement te wisselen van 1x per week naar 2x per week of andersom. Dit kan je doen door een email te sturen naar info@pullz.nl of via de chat in onze Pullz app.

Bevriezen van je abonnement

Alleen in geval van bijzondere omstandigheden (o.a. medisch & zwangerschap) kan het abonnement bevroren worden, mits er een nieuwe begindatum wordt ingediend door het lid. In overleg bepalen we samen of je abonnement 4/8/12 weken bevroren wordt. De lessen die nog tegoed zijn vóór het bevriezen, blijven geldig (zie algemene voorwaarden)

Hoe plan ik een proefles in

Door op de proefles button te klikken kan jij zelf kiezen of je gelijk zelf je proefles inboekt of, als er geen geschikte tijd en dag voor jou bij zit, kan je dit met een whatsapp berichtje doen. 

 

Zit ik na de proefles vast aan een abonnement

NEE, de proefles bij Pullz is geheel vrijblijvend. Waarom? Wij willen dat jij zeker weet of EMS bij jou past en of je het natuurlijk ook leuk vindt 

 

Mag ik EMSen als ik zwanger wil worden

Ja, zolang je niet zwanger bent mag je EMS trainen

 

Mag ik tijdens mijn mijn zwangerschap EMsen

Nee, als je zwanger bent mag je geen EMS training volgen

 

Hoe lang moet ik wachten na mijn zwangerschap om weer te trainen

Gemiddeld starten vrouwen tussen de twee en drie maanden na hun zwangerschap weer met trainen. Dit omdat je lichaam eerst rust en herstel nodig heeft. Hierna kan jij ervoor kiezen om bij Pullz weer aan te sterken en weer terug in jouw oude shape te komen! 

bottom of page