top of page
spinazie

Hell Yeah Dagregels 

Intermittent fasting ( je eet in een tijdsduur van 8 uur) 

Je gaat dus elke dag 16 uur lang vasten. In de vasten tijd mag je wel water, thee en zwarte koffie. Dit doen we zodat jouw lichaam alle tijd en rust heeft om de voedingsstoffen die jij gedurende de dag binnenkrijgt te verteren en op de juiste manier op kan nemen in jouw lichaam. 

 

3 maaltijden per dag

Drie maaltijden per dag klinkt voor velen van ons misschien als “weinig” maar jouw lichaam heeft echt niet meer nodig. Drie maaltijden, of ook wel insuline prikkels genoemd, is meer dan genoeg. Uiteraard zijn dit wel drie volledige voedende maaltijden. 

 

Geen suiker

Weet dat suiker de grootste energie-rover is in jouw lichaam. Overtollige suikers worden opgeslagen als vet. Ja, dat lees je inderdaad goed. Wanneer je te veel suikers binnen krijgt zal dit enorm goed meehelpen aan een extra laagje op je buik. Vaak heb je na het eten van iets van suiker alweer snel honger. Hierdoor blijf je telkens  eten en snaaien waardoor de kilootjes er aan vliegen. Wil je dus echt iets eten waar je langer vol van blijft, laat dan de koekjestrommel maar even met rust.
 

Minimaal 2 stukken fruit

Ik snap dat jij nu denkt HUH “fruitsuikers maken je dik”, maar dit is echt NIET waar. De suikers uit fruit, ook wel fructose genoemd, zijn juist de belangrijkste energiebronnen in jouw lichaam. Deze suikers maken je dus energiek en niet dik. Ieder lichaam heeft minimaal 100 g fruitsuiker nodig per dag om optimaal te kunnen functioneren.

 

500 gram groenten

Ga 500 gram groente per dag eten. En ik maak het nog mooier… varieer vooral ook veel. Dus eet  niet dagelijks 1 zak wortels van 500 gram. Nee, hoe meer kleur hoe beter voor jouw lichaam! Groente is HET antwoord en de eerste stap naar een gelukkig, gezond en energiek leven. Groenten zijn rijk aan vitaminen, mineralen en vezels. Dit draagt bij aan een gezond immuunsysteem , onze weerstand, een goede darmwerking, stofwisseling en een gezonde  vetverbranding. 

 

Veel water drinken 

Water drinken is hartstikke gezond! Vocht is belangrijk bij de opname van voedingsstoffen in de darm, het transport van voedings- en afvalstoffen in het lichaam, en het regelen van de lichaamstemperatuur. Drink deze week 3 liter water per dag (zeker ook omdat je veel beweegt)

Max 3 kopjes koffie (zonder suiker)

Een kopje ZWARTE koffie van 250 ml, bevat 1 kilocalorie. Dit is dus eigenlijk verwaarloosbaar. Ik schrijf met grote letters zwart, aangezien melk en suiker natuurlijk wel calorieën bevatten. Dit is precies de reden waarom ik je adviseer zwarte koffie te drinken wanneer je probeert af te vallen, maar hou het bij 3 kopjes per dag. Want te veel koffie drinken kan ook zorgen voor stress, verhoogde bloeddruk, verminderde slaap en bijwerkingen op je nieren. 

 

Je gaat binnen 10 seconden na je wekker je bed uit (dus niet Snoozen!)

Snoozen verstoort namelijk de remslaap. Dit is de fase waarin je droomt en de gebeurtenissen van overdag verwerkt. Door de wekker extra vroeg te zetten om te snoozen, onderbreek je deze remslaap. Dit kan ervoor zorgen dat je je overdag minder goed kunt concentreren. Ook raakt je biologische klok in de war door het snoozen.

 

Minimaal 5.000 stappen 

Je dagelijkse portie beweging! Het is algemeen bekend dat voldoende beweging je gezondheid ten goede komt. Met een dagelijkse portie beweging blijf je fit en slank, en kun je verschillende ziekten voorkomen, waaronder hart- en vaatziekten (de grootste doodsoorzaak).

Geen lift maar de trap

Elke beweging is winst, dus deze makkelijke tip moet je eigenlijk gewoon altijd doorvoeren.

 

Eiwitrijke maaltijden (elke maaltijd!)

Eiwit is een voedingsstof en een bouwstof. Omdat je lichaam bouwstenen nodig heeft, zijn eiwitten/proteïnen dus essentieel in elke maaltijd. 

Er zijn dierlijke en plantaardige eiwitten. Dierlijke eiwitten zitten vooral in vlees, vis, melk, kaas en eieren. Plantaardige eiwitten zitten vooral in brood, graanproducten, peulvruchten en noten. Volwassen personen hebben gemiddeld elke dag 1,4 gram eiwit per kilo lichaamsgewicht nodig

Koud douchen

Een koude douche verhoogt o.a. jouw metabolisme. Wist je dat je twee soorten vetweefsel hebt? Te weten witte en bruine vetten. Wit vet slaat vet op als voorraad. Bruin vet zet energie om in warmte, door onder andere wit vet te verbranden. Het is zelfs zo dat hoe meer bruin vet je hebt, hoe groter de kans is dat je een gezonde hoeveelheid wit vet en BMI hebt, dus gezond bent. Een koude douche activeert je bruine vetcellen – goede vetten die je stofwisseling versnellen. Door de verbranding van calorieën zetten deze vetten energie om in warmte. Dat is dus mooi meegenomen

bottom of page